Selecteer een pagina

WERKWIJZE

HOE WERKT HET?

KIES EEN REISPAD


Op onze website vind je verschillende reispaden. Elk reispad is ontworpen aan de hand van onze eigen reiservaringen. Je kunt via onze website een reispad aanschaffen.

ONTVANG EEN PERSOONLIJKE  DOWNLOAD LINK VOOR DE APP

Na betaling ontvang je van ons binnen 24 uur een e-mail met instructies en de link naar het reispad.

BEKIJK DE REISONDERDELEN

Gebruik het reispad als perfecte bewegwijzering, met de mogelijkheid om direct alle reisonderdelen te boeken via links in de app of in je browser.

GA ONTSPANNEN ZELFSTANDIG OP REIS

Onze reispaden staan boordevol reisinformatie. Elke stap die je kunt zetten staat beschreven. Je hoeft je daarom geen zorgen te maken hoe je het beste van A naar B reist.

WAT ZIT ER IN EEN REISPAD?

REISINFORMATIE

Het reispad zorgt ervoor dat jij tot in de puntjes bent voorbereid voor je reis. Geen dikke reisboeken mee, niet uren het internet doorpluizen, geen stress tijdens je reis. Alle reisinformatie die je nodig hebt staat in het reispad. Van de leukste tours, het lekkerste lokale restaurant, tot dat ene ‘geheime’ strand. Allemaal gemakkelijk te bereiken via de links in het reispad. Je komt bijvoorbeeld direct bij de Google Maps locatie van dat ene strand terecht.

STAP VOOR STAP REISSCHEMA

We maken de mooiste routes aan de hand van onze eigen reiservaringen. Het liefst net een beetje anders dan de massa. Ook geven we prioriteit aan het creëren van een fijne combinatie tussen activiteiten en ontspanning. Met het reizen aan de hand van een reispad ben je vrij en zelfstandig. Het pad is weliswaar voor je uitgestippeld, maar het voelt toch heel eigen. Het zelf boeken van je reis is gemakkelijk en zorgt voor nog meer voorpret en zin in je reis. Ook kan je er voor kiezen om bepaalde reisonderdelen niet vooraf vast te leggen. Je gebruikt het reispad in dat geval als gids en neemt hier en daar een andere afslag.

ACCOMMODATIES

Voor onze reispaden gaan wij altijd op zoek naar bijzondere, sfeervolle accommodaties met een goede prijs/kwaliteit verhouding. Kleinschalige accommodaties die door de sfeer en passie van de eigenaren soms aanvoelen als een vijf sterren hotel. We geven de voorkeur aan accommodaties die een rustige en natuurlijke uitstraling hebben. Bewust verweven in de natuur met een eco vriendelijk karakter. Bijna altijd worden de accommodaties met een cijfer boven de 8 gewaardeerd.

VERVOER

Tijdens je reis wil je je niet druk maken over hoe je je het leukst en gemakkelijkst van A naar B kunt verplaatsen. Daarom staat dit uitgebreid in het reispad beschreven. Wanneer er meerdere opties zijn zal je dit ook terugvinden in het reispad, zodat je zelf kunt kiezen welke optie het beste bij je past. We maken het liefst gebruik van openbaar vervoer, omdat je dan echt in aanraking komt met de lokale bevolking. Bijvoorbeeld per lokale bus, minibus, boot, trein, taxi of misschien wel per tuk tuk. Bij de verschillende opties wordt ook de prijs vermeld. Onze reispaden delen we zo efficiënt mogelijk in, op deze manier proberen we de CO2-afdruk tijdens je reis te beperken.

ONTDEK HET ZELF

FAQ

WAT IS EEN REISPAD?

Een reispad is een digitale gids, bomvol informatie om ontpannen het reispad van jouw keuze te kunnen bewandelen.

Wanneer je een reispad aanschaft krijg je van ons een jaar lang toegang tot je reispad in onze app (ook offline en in je browser). In deze app vind je alle informatie die je nodig hebt om ontspannen zelfstandig op reis te kunnen, zoals algemene reisinformatie, reistips per bestemming, een reisschema, manieren hoe je kunt reizen tussen de bestemmingen en de fijnste kleinschalige accommodaties per bestemming.

We maken de mooiste routes aan de hand van onze eigen reiservaringen. Het liefst net een beetje anders dan de massa. Met het reizen aan de hand van een reispad ben je vrij en zelfstandig. Het pad is weliswaar voor je uitgestippeld, maar het voelt toch heel eigen. De losse reisonderdelen zijn voorzien van een link, hierdoor boek je gemakkelijk zelf vooraf je gehele reis. Ook kan je ervoor kiezen om bepaalde reisonderdelen niet vooraf vast te leggen. Je gebruikt het reispad in dat geval als gids en neemt hier en daar een andere afslag.

Een reispad is geen pakketreis, het is een leidraad om zelfstandig te reizen.

WAT ALS EEN REISONDERDEEL NIET BESCHIKBAAR IS?

Helaas kan het voorkomen dat voor jouw specifieke datum een reisonderdeel niet meer beschikbaar is. Wij bieden in het reispad een alternatief voor elke accommodatie per bestemming. Wanneer ook de alternatieve accommodatie niet beschikbaar is moet je zelf op zoek naar een alternatief, of je kunt je reisperiode aanpassen. Het reispad is een leidraad, wij hebben geen zicht op de beschikbaarheid van de verschillende reisonderdelen.

BOEK IK BIJ JULLIE?

Nee, wij bieden geen enkel reisonderdeel aan. In het reispad adviseren we verschillende reisonderdelen zoals vervoer, accommodaties en tours. Deze reisonderdelen zijn voorzien van een link naar de verschillende aanbieders (zoals booking.com, airbnb.com, direct naar de website van de accommodatie of tour etc). Je boekt vervolgens zelf de verschillende reisonderdelen. Doordat je dichter bij de bron boekt en dus niet bij een tussenpersoon, bespaar je veel.

VOOR WIE IS REIZEN MET EEN REISPAD BEDOELD?

Voor iedereen!

Ben je bijvoorbeeld iemand die alles tot in de puntjes uitzoekt? Maar nu geen tijd, zin of puf heeft om de leukste reis zelf samen te stellen? Want wat een klus is het om al die reviews door te pluizen en een logische route te bedenken!

Of ben je juist iemand die wel ziet wat er op je pad komt? Geen strak programma en zo vrij als een vogel? De kans bestaat in dat geval dat je snel met de massa meetrekt, zeker als je maar een beperkte hoeveelheid tijd hebt, de meeste backpackers volgen immers de Lonely Planet. Daarnaast komt het ook vaak voor dat je bezig bent met het regelen van je volgende bestemming, terwijl je eigenlijk wilt genieten van het hier en nu. Genieten van de zon op een terrasje, zonder dat je verwoed in je Lonely Planet bladert of op je telefoon op zoek bent naar een slaapplaats. Je kunt het reispad ook als gids gebruiken. Kies er bijvoorbeeld voor om bepaalde reisonderdelen nog niet vast te leggen en neem hier en daar een andere afslag.

Of ga je graag georganiseerd op reis, maar voel je je toch liever vrijer? De ene keer pakt dit goed uit en heb je de tijd van je leven in een gezellige groep. De andere keer probeer je je niet te ergeren aan de persoon tegenover je in de bus die alles als opgave ziet en alleen maar klaagt over het eten. Als je nog iets bijbetaalt is er een alternatief. Je kunt namelijk ook kiezen voor een georganiseerde privé rondreis. Alles loopt op rolletjes en je wordt per chauffeur van A naar B gebracht, waarbij je langzaam het gevoel bekruipt dat je je niet helemaal kunt onderdompelen in het land. Je mist regelmatig de connectie met de bevolking en die luxe auto voelt ook niet altijd prettig. Ook het strakke dagprogramma voelt bijna aan als werk; continu uitstapjes ondernemen, waar je misschien liever iets anders had gedaan, kan je reisgevoel best een beetje bederven. Reizen met een reispad is het perfecte alternatief; vrij, maar toch met de houvast van een gedetailleerd plan.

Elke manier van reizen heeft zo zijn voor- en nadelen. Het een is niet beter dan het ander. Het gaat erom wat bij je past. Wij hebben een manier van reizen willen creëren die past bij de meeste type reizigers. Een manier van reizen die zoveel mogelijk voordelen heeft en je het echte reisgevoel laat ervaren. Wij willen dat je zoveel mogelijk kunt genieten van de reis en het pad dat je bewandelt.

HOEVEEL KOSTEN DE REIZEN?

Wij geven voor ieder reispad een prijsindicatie van de totale reis, exclusief internationaal vliegticket. De prijsindicatie is per persoon en op basis van twee personen berekend. Dit is een gemiddelde prijs gebaseerd op de prijzen in het hoogseizoen en laagseizoen. De prijs is dus afhankelijk van de periode die je op reis gaat en kan soms iets lager of iets hoger uitvallen. Het gaat om een indicatie die kan fluctueren, omdat de prijs van de verschillende reisonderdelen kan veranderen. Op de pagina van het reispad staat wat inclusief is in deze prijsindicatie. 

Als je deze prijsindicatie vergelijkt met de prijzen van andere reisorganisaties dan liggen de prijzen vaak een stuk lager. Hoe kan dit?

De prijsindicatie is een directe optelsom van alle losse reisonderdelen. Omdat je deze reisonderdelen zelf boekt bij de verschillende aanbieders, bespaar je veel. Daarnaast betaal je niet voor onnodig dure chauffeurs, touringcars en gidsen. Wij geven advies hoe je lokale gidsen en tours kunt boeken en hoe je stap voor stap met bijvoorbeeld openbaar vervoer naar je verschillende bestemmingen reist. 

De accommodaties die wij adviseren in de reispaden zijn vaak kleinschalig. Dit betekent dat deze meestal niet opgekocht kunnen worden door grote reisorganisaties, omdat ze te weinig capaciteit hebben. Deze kleinschalige accommodaties moeten het juist hebben van reizigers die direct of via boekingsites bij hen boeken. Hierdoor is de prijs/kwaliteit verhouding vaak erg goed. 

WAAR KAN IK TERECHT VOOR HULP?

Ons concept bestaat voor een groot deel uit het bereikbaar maken en stimuleren van zelfstandig reizen, de verantwoordelijkheid ligt hierdoor bij de reiziger zelf. Deze werkwijze heeft talloze voordelen, maar voor sommige reizigers kan dit toch spannend blijven. Logisch, je gaat toch zelfstandig naar een ver onbekend land!

Natuurlijk kan je altijd contact met ons opnemen en zullen wij je helpen en adviseren waar nodig. We zijn echter geen 24-uurs bereikbare reisagentenWord je zenuwachtig van dit idee en haak je nu misschien af?

Weet dat heel veel mensen zelfstandig reizen en dat je op veel plekken terechtkan voor hulp. De boekingen die je doet, doe je rechtstreeks bij betrouwbare organisaties, waar je ook terechtkan met vragen. We adviseren om een reisverzekering te nemen. Reisverzekeringen hebben een noodnummer waarmee je contact kunt opnemen in een vervelende situatie. Daarnaast heb je altijd de Nederlandse Ambassade voor hulp en advies. En vergeet de lokale bevolking niet. Zelfs als je de taal niet spreekt, zullen mensen je zeker te hulp schieten.

Verder staat je reispad boordevol met informatie en staat beschreven hoe je iedere stap van het reispad kunt maken. Hoe gedetailleerd dit ook is, soms zal het net iets anders kunnen verlopen. De wereld verandert continu, elk moment, hoe goed we de reispaden ook uitstippelen en up-to-date houden. Reizen kan je in onverwachte situaties brengen, dit vraagt soms wat aanpassingsvermogen, maar uiteindelijk hoort dit allemaal bij het mooie avontuur. 

×

Hoi!

Klik op de knop hieronder om ons via Whatsapp een berichtje te sturen, of stuur ons een email via ons contactformulier of info@reispad.nl

× Hulp nodig?